Експедиция! Експедиция!

Минаха две седмици, все на път, все в морето или в правене на нещо важно (най-често и двете) и не бяхме пускали дингито на вода. Три дни преди първата ни група за Спорадите седим кротко на остров Скопелос на борда, сменили сме крушката (за това как се сменя крушка на яхта ще има отделен пост), съблекли сме се по тениски и конкурираме котките на брега по броя на възможни пози при препичане на слънце.  Дингито има нов двигател, отсрещният залив е обещаващ и лазурно син и мамещ. Трябва да се върши нещо. Ще се ходи на експедиция за тестване на извънбордовия двигател.

Началото на експедицията протича по следния начин:

Сваля се експедиционното средство на вода – 10 мин. Вади се и се монтира новият експедиционният извънбордов мотор – 15 мин. Тества се – 12 мин. Връщаме се за експедиционен парцал за бърсане на полепналата по нас грес – 1 мин. Бърсане на грес – 10 мин. Връщане за експедиционна бира – 2 мин. Товарене на 1 (една) бира на дингито – 5 мин. Общо около 1 час.

Потегляме. Дингито спада. Водата, по-която протича експедицията е мокра и студена (затова и спада). Експедиционният район е красив, изпълнен с обекти за възхита – пещерички, сини заливчета. Експедиционната естетика е на ниво.

Отбиваме се да видим дали едно нещо, което плува в морето не е нещо, което ни трябва. …Не е. Шамандура е. Правим си експедиционно селфи.  Спираме на плажа. Експедиционната бира (последната на борда в кенче) вече е топла. Връщаме се. Време прекарано в експедиция – 1 час.

Слизаме от експедиционното средство, което по пътя  се сдобива със звучното име Маруся (цели две конски сили двигател), трябва да е женско име, лодка е все пак, не може да е Пегас.

Сваляне и прибиране на двигател – 5 мин. Вадене и подсушаване на Маруся – 5 мин.

Всичко е наред – работи! Следобедът е оползотворен. Експедицията приключва успешно.