500 eur

Тасос, Лимнос и Самотраки

Тасос, Лимнос и Самотраки – диви, гостоприемни, изненадващи. Програмата е подходяща за всеки с или без опит във ветроходството. Преходите между островите са дълги (според метеорологичните условия два от тях са между 7 до 10 часа), с целодневни почивки на сушата. Ще разберете дали истинското ветроходство и животът в морето ви допада, ще научите основни ветроходни понятия и ще се включите в управлението на яхтата, ще се веселим на борда, ще се гоним с делфините, ще ловим риба, ще се предизвикваме или мързелуваме.

Ще прекараме по един цял ден на Самотраки и Лимнос,  в които ще можем да отидем на плаж, да посетим водопади, минерални извори, крепости и най-забележителните селца и градчета на двата острова. Всеки от островите е самобитен и предлага разнообразни и автентични интересни природни и исторически места, плажуване и богати кулинарни преживявания.

Докато плаваме ще се запознаем по-подробно с принципите на управление на яхтата, ще вдигаме и сваляме платна, ще правим заедно повороти (на земен език – завои), ще държим курс според вятъра и ще връзваме морски възли.

4 - 11 август
от Кавала
5 пристанища
178 морски мили
ВИЖ ПРОГРАМАТА

Яхтата


Ще посетим


Карта на плаването