yacht_interior

Какво има на яхтата

Яхтата е домът с най-прекрасната веранда, която можете да си представите. Гледката се сменя постоянно, а удобствата, които предлага са напълно достатъчни за нуждите на човек, приел предизвикателството да прекара седмица в морето.

Яхтите, на които плаваме са с 3 или 4 двойни каюти, поне две тоалетни и бани. В центъра на лодката се намира каюткомпанията (трапезарията) – това е голямо помещение, в което се събираме около масата за хранене и веселба. В него има и кухненски бокс, с достатъчно удобства за приготвяне на всякаква храна, хладилник за студени напитки и всичко останало, необходимо за хранене. Щурманската маса (плот) също си има обособено място тук. Около нея се случва магията наречена “навигация”. В миналото ориентирането и пътуването по курс са се считали за нещо почти сакрално, познато на малцина, а сега вече са достъпни за всеки, благодарение на модерните навигационни системи. Каютите, в които се спи, не са особено просторни, защото в тях се прекарва малко време, но събират комфортно двама души и са оборудвани с шкафчета и гардероб, които са достатъчни за личния ви багаж.

Повечето време на яхтата се прекарва на сянка, на палубата, със студена напитка или книга в ръка… книгата не е задължителна. В задната част на палубата има кокпит – външният хол, в който може да се събере екипажа за вечеря под звездите, за игра на карти, за да си побъбрим и да караме лодката заедно.

Курсовете на пътешествията ни са в близост до брега и имаме много възможности да слезем на твърда земя и да посетим безлюдните плажове с пурпурни води и златисти пясъци, с малката надуваема лодка с извънбордов двигател.

Гарантираме, че не правим компромиси с удобствата на яхтите и избираме най-оптималното съотношение между цена, комфорт и плавателни качества на лодката.