Яхтените приключения не приличат на почивка в хотел или на круизен кораб. Условията са по-прости, преживяванията много по-силни и истински. За да добиете реална представа как протича едно ветроходно приключение, прочетете внимателно условията за плаване на тази страница и секцията "Полезно". Те са изключително важни, за да можем да ви осигурим най-доброто прекарване и да плаваме комфортно заедно.

Можем да ви предложим всички програми, описани на страницата ни, както и много други ветроходни приключения в удобен за вас период (обикновено от събота до събота), както и крайна цена за наем на цялата яхта.

Изберете плаването, което ви допада най-много:

 • Разгледайте дестинацията и програмата на плаването, прочетете тук общите условия и информация за пътешествията и обученията с нас.
 • Свържете се с нас, за да потвърдите участие и за всичко, което ви интересува.
Записването се осъществява по телефон или ел. поща. Ще ви поискаме и допълнителна лична информация за екипажния списък. Резервираме мястото ви на яхтата по реда на записване, след получаване на капаро от 50% от цената на избраната от вас програма. Остатъкът се плаща до 40 дни преди датата на отпътуване, освен ако не е посочено друго. За плаването ще ви е нужен валиден документ за самоличност – лична карта или международен паспорт (за децата). Преди да тръгнем, задължително трябва да се чуем по телефона, за да разберем очакванията ви, при нужда да координираме транспорта и зареждането на лодката, за да можете да се подготвите и да придобиете реална представа какво представлява плаването под ветрила.
Отстъпки от цените на програмите:
 • За ангажиране на цялата лодка (сформиран екипаж от 6, 8 или 10 души) – 5% от стойността на програмата.
 • За редовни клиенти - 5% от цената на човек.

Отстъпките не се комбинират. За една програма може да се използва само една от възможните отстъпки.

Посочената цена на програмите е в евро. Плащането се осъществява в брой или по банка. По банка е в лева по фиксинга на БНБ.

Титуляр: Дузета Сейлинг ООД

Банка: Райфайзен Банк България

IBAN:BG10RZBB91551007003549

Данни за фирмата: Дузета Сейлинг ООД

ЕИК: 204012710

ДДС рег.: не

Адрес: София 1407, ул. „Персенк“ 22, бл. 34, вх. В, ап. 59

Телефон: 0898 229296

МОЛ: Донка Калчева

В основанието посочете името на плаването и датите. В брой можете да платите в лева или евро.

Плаванията ни се осъществяват при определен брой записани участници, посочен в конкретната програма. Ако нямаме достатъчно участници до 30 дни преди плаването, го отменяме и ви възстановяваме 100% от платената към момента сума. Може да изберете и да прехвърлим сумата за други дати и/или дестинация или да доплатите сумата, която е необходима, за да плаваме с по-малък брой хора.

Резервацията може да се прехвърля на друг човек.

Резервацията може да се анулира при следните условия:

 • До 60 работни дни преди пътуването се възстановяват 70% от цената на плаването.
 • Между 60 и 30 дни преди пътуването се възстановяват 45% от цената на плаването.
 • В последният месец преди плаването не можем да възстановим плащане при отказ. Ако по някаква причина се окаже, че не можете да плавате с нас, може:
 • Да дадете мястото си на ваш познат.
 • Да ни уведомите и ние да потърсим друг участник. Ако намерим такъв, ще възстановим цялата сумата, която сте платили.
 • Изпълнението на описаната програма зависи от три фактора:

  1. Времето – винаги избираме маршрутите си, тяхната продължителност и пристанищата, в които ще нощуваме според меторологичната обстановка, за да се чувстваме комфортно и да плаваме сигурно. При силен вятър или безветрие може да променим последователността на пристанищата, обявени в програмата, или да останем на едно място по-дълго от предвиденото. Не плаваме при прогноза за вятър над 6 бофорта. Във всички случаи имаме резервни варианти за прекарване на времето или променяме последователността на дестинациите. Безопасността е най-важния ни приоритет!

  2. Натовареност на пристанищата – Много рядко, но може да се наложи да не спим в обявеното в програмата пристанище, ако е претоварено и няма място за акостиране.

  3. И най-важният: Какво ви харесва – Дали искате да научите повече за управлението на яхта или просто да си почивате, да се гмуркате, да обикаляте красивите островни градчета и техните таверни. Планираме естеството на преходите и времето на брега заедно, за да направим плаването максимално приятно и запомнящо се.

  В програмата не е включен транспорт до/от изходната точка на плаването. Можете да дойдете с ваш автомобил и/или да се комбинирате с други участници по колите, за да ви излезе по-евтино. Можете да дойдете и с автобус или самолет, в зависимост от обявената начална точка на програмата. Вижте възможностите в линковете под избраната от вас програма "Как да стигна".
  Застраховките за плаването не са включени в цената, но можем да ги направим вместо вас или да ви препоръчаме застрахователни компании. Ако решите да се застраховате сами, имайте предвид, че не всяка стандартна застраховка за пътуване в чужбина покрива рискове при плаване. Проверете изрично дали вашата полица включва плаването на ветроходна яхта.
  Настаняването на яхтата е в двойни каюти. Те са достатъчно удобни и функционални, като всяко друго помещение на лодката, но не са просторни като хотелски стаи. Идеалният вариант, за да се чувствате комфортно, е да споделите каютата с познат или близък човек. Ако сте сам, можем да ви предложим цена за самостоятелна каюта или ние да изберем вашия спътник.
  Преди да се качите на яхтата е важно да знаете, че капитанът според разпоредбите на морското право е отговорен за сигурността на екипажа и яхтата. Той взима решенията за управлението на плавателния съд и те не се оспорват. По време на плаване на ветроходна яхта в морето може да възникнат ситуации, които изискват спазване на правила и точно и бързо изпълнение на нарежданията, дадени от капитана. Всички ние искаме да плаваме възможно най-приятно, но сигурността и безопасността на всички ни е на първо място и в някои ситуации ви молим да приемете, че клиентът не винаги е прав. На яхтите се срещаме с различни хора, но сме и един екипаж. За това е важно да сме отворени към срещите, да приемаме другите с разбиране и симпатия и общуването да е в рамките на добрия тон. При два отказа от изпълнение на дадени нареждания, с което клиент застраши собствената си безопасност и/или безопасността на други, както и при прояви на агресия, грубости и обиди към друг член на екипажа ще прекратим пътуването ви в първото пристанище, в което спрем.
  В цената на плаването не са включени храна и напитки. Препоръчваме ви да си напазарувате по-трайните храни и алкохола от България, тъй като са значително по-евтини. Хляб, бира, плодове и зеленчуци, местни сирена и други деликатеси пазаруваме по пристанищата. На яхтата има кухня с газов котлон, фурна, хладилник и всякаква кухненска посуда. Приветстваме в нея всеки добър готвач, който иска да твори яхт-гурме-специалитети или да си направи сандвич :). Ние също обичаме да готвим. Таверните винаги са вариант, ако ни домързи или не сме в настроение за готвене, а и за да опитаме прекрасни гръцки специалитети.
  Чистенето, готвенето, миенето на чинии, пазаруването на допълнителната храна са отговорност на всеки на борда. Ние се грижим да почистваме след себе си и очакваме това и от вас. Най-комфортната яхта е чистата яхта.